Ι. Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΟΥΔΗ

Βάπτιση

Χαρτιά για το Μωρό

  1. Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως
  2. Μεταβίβαση από την ενορία των γονέων(σε περίπτωση που μένουν σε άλλη ενορία)

Χαρτιά για τον Ανάδοχο

Α)Παντρεμένος

  1. Βαπτιστικό από την ενορία που βαπτίστηκε ή Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως βαπτίσεως με την προϋπόθεση ότι αναγράφεται ο Ναός που έχουν βαπτιστεί.
  2. Ληξιαρχική Πράξη Γάμου που να φαίνεται ότι υφίσταται Θρησκευτικός Γάμος ή βεβαίωση από την ενορία που παντρεύτηκε.

Β) Ανύπανδρος

  1. Βαπτιστικό από την ενορία που βαπτίστηκε ή Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως βαπτίσεως με την προϋπόθεση ότι αναγράφεται ο Ναός που έχουν βαπτιστεί.
  2. Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!  Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται εντός 10 ημερών από την ημέρα που κλείνεται η Βάπτιση στον Ιερέα αλλιώς ο προγραμματισμός της βαπτίσεως ακυρώνεται. 

Συστάσεις

Α)Δεν επιτρέπονται εντός του Ιερού Ναού Στολισμοί με Κουκλάκια, Αρκουδάκια, αστεράκια, φιγούρες από κινούμενα σχέδια και ότι άλλο παραπέμπει σε παιδικό πάρτι και προσβάλει την Ιερότητα του Ναού. Στην Κολυμβήθρα να αποφεύγονται οι γιρλάντες με λουλούδια.

Β)Στον Προαύλιο χώρο του Ι. Ναού δεν μπαίνει κανένα αμάξι. Ο χώρος είναι πάρκο και όχι πάρκιν και πρέπει να τον διατηρούμε σε καλή κατάσταση.

Γ) Στο Προαύλιο χώρο του Ι. Ναού επιτρέπεται να μοιραστούν μόνο οι  μπομπονιέρες και τα γλυκά χωρίς την συμμετοχή επαγγελματιών.

Δ) Οι ανάδοχοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το Σύμβολο της Πίστεως και στην επιλογή του Σταυρού να προσέξουν να μην  αλλοιώνεται το σχήμα δηλαδή οι δύο κάθετες και ευθείες γραμμές. Αν αλλοιώνεται το σχήμα παύει να είναι Σταυρός και δεν μπορεί να δοθεί στο παιδί κατά την διάρκεια του μυστηρίου.

Ε) Παρακαλούμε του γονείς σε συνεργασία με τον Ιερέα να έχουν τακτοποιήσει όλες τις  διοικητικές πράξεις που πρέπει να γίνουν πριν από την μέρα του μυστηρίου, ώστε εκείνη την ημέρα να συγκεντρωθούμε όλοι μόνο στο μυστηριακό χαρακτήρα της βαπτίσεως